PRÒTESIUna pròtesi dental és un element artificial destinat a restaurar l’anatomia d’un o diverses dents.

Pot ser PRÒTESI FIXE: corones, ponts i fins i tot implants. O removible, l’esquelètic o la pròtesi completa quan ja no hi ha cap dent en boca.

CORONES: La corona, també cridades fonguis, és individual per a una peça dentaria en concret. Les corones es col·loquen  damunt de la dent del pacient, que prèviament es talla. Es realitzen artesanalment i personalitzades per a cada pacient. Es cementan sobre el muñon i no s’han de llevar per menjar ni per raspallar-se les dents.
Poden ser de metall ceràmica, metall per dins i ceràmica per fora del mateix color de les dents del pacient, o de zirconio, que són blanques tant per dins com per fora i s’utilitzen habitualment per a les dents de davant.

PONTS: El pont està format per tres o més corones. Quan falta una peça cal rebaixar les dues peces dels costats per poder recolzar-se en elles i col·locar la peça del mitjà. Les dents dels costats fan de columnes per poder cementar el pont. Igual que les corones es cementa i el pacient no l’hi pot llevar.

O PRÒTESI REMOVIBLE

La pròtesi removible és aquella que el pacient ha de llevar-se havent dinat per netejar, les popularment cridades dentadures postisses.
Van recolzades sobre les genives o en cas de l’esquelètic sobre les dents que quedin.
Hi ha de diversos tipus, segons el material o segons si encara queden dents del pacient en boca.

ESQUELÈTIC: L’esquelètic porta ganxos que fa que la pròtesi quedi més subjecta i porta el paladar de metall, molt fi, si és superior.

PRÒTESI DE RESINA: És igual que l’esquelètic però tota de resina rosa. Sol ser una mica més gruixuda que l’esquelètic i porta ganxos també.

PRÒTESI COMPLETES: Són aquelles en les quals no hi ha dents i en el cas de la  superior s’aguanta per succió sobre el paladar.

http://www.somriudental.com/wp-content/uploads/2017/01/Protesis.jpg
logo-white-small

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget molestie ipsum. Mauris condimentum mi eget mollis porta. Nulla accumsan tempor justo, ac pretium est vehicula et. Nam sagittis euismod augue et posuere. Donec volutpat bibendum ligula.

Recent Comments

    Copyright 2017, Somriu Dental. Disseny: sedesdisseny.com Programació: ideasdigitales.es