ORTODÒNCIAL’ortodòncia és la branca de l’odontologia que s’encarrega de l’estudi de les malformacions i dels defectes de la dentadura. Es coneix com a ortodòncia, d’altra banda, al tractament dedicat a corregir aquests defectes.

A més de tot això hem de deixar patent que el professional que s’encarrega de dur a terme el desenvolupament d’aquesta branca de la medicina no és un altre que l’ ortodoncista, un odontòleg especialitzat en aquesta àrea i concretament en l’apinyament de les dents, que pot ser sever o lleu, i també en la resta d’alteracions de les peces dentals que donen lloc a alteracions dentals. La majoria d’elles de manera freqüent se solen corregir amb brackets de diversa tipologia: metàl·lics, camaleó, de ceràmica…

L’aparatología fixa de l’ortodòncia està formada per certs elements que s’adhereixen a les dents mitjançant uns arcs d’aliatge metàl·lic i un conjunt de lligadures. Aquests aparells s’utilitzen per modificar les posicions de les dents i fins a per canviar les dimensions dels maxil·lars.

Els aparells fixos poden començar a utilitzar-se a qualsevol edat. En ocasions, requereixen de l’extracció d’alguna peça dentaria. És important tenir en compte que l’odontòleg és el responsable del maneig dels aparells fixos (és a dir que el pacient no els hi pot llevar sense l’assistència del professional en ortodòncia).

L’aparatología removible, en canvi, pot ser retirada de la boca per part del propi pacient. D’aquesta forma, qui usa aparells mòbils sel’s treu per menjar o per realitzar la higiene oral. Aquests aparells solen ser recomanats pel ortodoncista per solucionar problemes senzills a un menor cost econòmic i amb menys molèsties per a l’usuari. Són més habituals en els nens que en els adults ja que, quan un estat patològic es detecta a temps, és més fàcil de corregir i no requereix de l’ús constant dels aparells.

http://www.somriudental.com/wp-content/uploads/2017/02/Ortodoncia.jpg
logo-white-small

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget molestie ipsum. Mauris condimentum mi eget mollis porta. Nulla accumsan tempor justo, ac pretium est vehicula et. Nam sagittis euismod augue et posuere. Donec volutpat bibendum ligula.

Recent Comments

    Copyright 2017, Somriu Dental. Disseny: sedesdisseny.com Programació: ideasdigitales.es