ENDODÒNCIAQuan la càries és tan gran que arriba al nervi hem de fer una endodòncia, popularment coneguda com “matar el nervi”.

L’endodòncia consisteix a eliminar el teixit pulpar malalt (infectat) de l’interior dels conductes de la dent, netejar i preparar els conductes fins al final de les arrels i posteriorment reomplir amb un material biocompatible per aconseguir un bon segellat.

Quins símptomes tenim quan necessitem una endodòncia?
La simptomatologia varia en cada cas. La dent es torna sensible al fred, a la calor i a la masticació. El dolor pot ser intermitent o constant, inclús la dent pot canviar de color o aparèixer un flemó. L’endodòncia en permet salvar dents amb càries profundes, amb lesions al teixit pulpar (nervi) o amb petites fractures. Així podran seguir complint les seves funcions d’estabilitat, masticació i estètica.

Són més fràgils les dents després d’una endodòncia?
La dent endodonciada és més propensa a patir una fractura, ja que està sense teixit pulpar que li dóna estabilitat i irrigació, pel que recomanem, en molts dels casos, col·locar una corona o funda.

Quantes sessions són necessàries?
En la majoria dels casos pot realitzar-se en dues sessions, si bé, en alguns casos pot ser necessari el que anomenem “cures” que tracten de netejar més els conductes abans de segellar-los.

És dolorós el tractament d’endodòncia?
El tractament d’endodòncia es realitza sota l’efecte d’anestèsics locals. Acabat el tractament i passat l’efecte de l’anestèsia podria aparèixer alguna molèstia a la masticació durant uns dies a causa de la irritació del teixit periodontal que envolta l’arrel. En aquests casos seria necessària una medicació adequada sota la prescripció de l´odontòleg.

http://www.somriudental.com/wp-content/uploads/2017/01/ENDODONCIA.jpg
logo-white-small

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget molestie ipsum. Mauris condimentum mi eget mollis porta. Nulla accumsan tempor justo, ac pretium est vehicula et. Nam sagittis euismod augue et posuere. Donec volutpat bibendum ligula.

Recent Comments

    Copyright 2017, Somriu Dental. Disseny: sedesdisseny.com Programació: ideasdigitales.es